Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea obligatiei Vodafone Romania de a plati amenda de 100.000 de lei, aplicata, luna trecuta, de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a anuntat, vineri, operatorul telecom, intr-un comunicat de presa, citat de AGERPRES

Astfel, instanta a dispus, pana la solutionarea definitiva a cererii de anulare a Deciziei ANCOM, suspendarea masurilor cu efect retroactiv impuse de catre Autoritate.

Pe lista obligatiilor se aflau: obligatia operatorului telecom de a restitui, la cerere, orice suma achitata peste 60 de euro (TVA inclusa) pentru serviciile de comunicatii de date in roaming pe planuri alternative de roaming; obligatia publicarii si mentinerii pe website-ul Vodafone Romania a procedurii pe care utilizatorii o pot urma pentru a obtine restituirea sumelor mai sus mentionate; obligatia de a informa prin mijloace individuale utilizatorii finali despre posibilitatea de a obtine restituirea sumelor amintite.

"Vodafone a argumentat instantei de judecata ca nu a incalcat Regulamentul UE nr. 531/2012 invocat de ANCOM si ca masurile de remediere impuse de ANCOM nu sunt permise de reglementarile legale in vigoare. Vodafone Romania este lider in serviciile de roaming si va continua sa puna la dispozitia utilizatorilor oferte inovatoare la tarife avantajoase pentru serviciile de roaming, in functie de nevoile lor de comunicare, protejandu-i de potentiale riscuri legate de asa-numitele 'facturi soc', conform regulamentului UE mentionat", se precizeaza in comunicatul citat.

Totodata, compania mentioneaza ca va respecta, in conditiile legii, obligatia de notificare a clientilor pentru consumul de date in roaming pe planuri tarifare alternative, obligatie care a fost mentinuta de catre instanta.

In data de 5 septembrie 2016, ANCOM anunta ca a sanctionat compania Vodafone Romania S.A. cu amenda contraventionala in valoare de 100.000 de lei, pentru ca nu a aplicat plafonul financiar sau de volum maxim care sa limiteze consumul de date in roaming la costul implicit de 50 euro/luna (fara TVA) sau la un alt nivel ales de utilizatori dintre cele puse la dispozitie de propriul furnizor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.