Istoria acestui port legendar dateaza din secolul XIX.

Istoria jack-ului de casti incepe in 1800, cand fratele sau mai mare, jack-ul de 6,35 de mm era folosit de operatorii centralelor telefonice pentru a conecta apelurile. Constructia solida a mufei le permitea operatorilor de centrale telefonice sa scoata si sa introduca rapid un cablu dintr-un port in altul fara sa isi faca griji ca vor distruge echipamentul.

Jack-ul de 3,5 mm, standard pentru industria echipamentelor audio

In 1950, odata cu aparitia radiourilor portabile ce foloseau circuite bazate pe tranzistori, care fusesera inventati cu trei ani inainte, a fost popularizat si jack-ul de 3,5 milimetrii.

Radiourile ce se foloseau de tranzistori au devenit cel mai vandut gadget folosit in telecomunicatii din istorie. In numai zece ani, din 1960 pana in 1970, au fost vandute peste trei miliarde de astfel de device-uri. Oamenii puteau pentru prima data sa asculte muzica, stiri si alte programe radio oriunde mergeau, indiferent de coltul lumii in care se aflau.

Vezi istoria completa a Jack-ului pe Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.