WhatsApp este prima dintre aplicatiile importante care adauga suport pentru Siri, permitand utilizatorilor sa foloseasca anumite facilitati pe baza comenzilor vocale.

Una dintre noutatile importante pe care le-a adus Apple prin iOS 10 este permiterea accesului la Siri pentru dezvoltatorii de aplicatii. Practic, orice developer poate adauga suport pentru asistentul virtual creat de Apple pentru a facilita accesul la unele dintre functiile aplicatiilor proprii.

WhatsApp a promis ca va face acest lucru inca cu cateva luni inainte ca iOS 10 sa fie disponibil si lanseaza update-ul care aduce suport pentru Siri la mai putin de o zi dupa ce noua versiune de iOS a devenit oficiala.

Prin suportul pentru Siri, cei care se simt confortabili vorbind cu telefonul pot accesa doua dintre functiile WhatsApp prin comenzi vocale. Astfel, utilizatorii de iPhone pot comanda Siri sa scrie mesajele ca urmare a dictarii si sa initieze un apel de voce cu un anumit contact.

Cum Siri nu are suport pentru limba romana, scrisul mesajelor pe baza de dictare este o facilitate cu utilitate limitata pentru utilizatorii din Romania. In schimb, o comanda vocala rapida, de genul ”Hey, Siri, call Maria” poate fi mai convenabila decat navigarea prin cateva ferestre pana la initierea manuala a unui apel de voce.

Tot pentru cea mai recenta versiune de iOS, WhatsApp se integreaza acum cu lock screen-ul de iPhone. Daca pana acum pentru a raspunde la un apel audio trebuia deblocat ecranul si deschisa aplicatia, incepand cu aceasta versiune, apelurile de voce prin WhatsApp pot fi preluate fara deblocarea ecranului, asemenea unui apel normal primit prin reteaua GSM, potrivit News.ro.

Cei care au trecut deja la iOS 10 vor observa ca WhatsApp ofera si un nou widget pentru lock screen. Prin intermediul acestuia, utilizatorii pot vedea imediat de la cine si cate mesaje au primit.

Toate aceste facilitati vin ca urmare o modificarilor realizate de Apple in iOS si sunt valabile doar pentru iPhone si, mai exact, doar pentru iOS 10.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.