Romanii care au carduri ING nu le-au putut folosi sambata timp de 8 ore.

Sambata, 10 septembrie, a avut loc un incident extrem de rar, care a pus la pamant centrul de date principal al bancii ING. Operatiunile companiei au fost blocate aproape in totalitate si banca nu a putut sa transmita clientilor ce se intampla, fiindca nu a avut acces la baza de date a acestora. Chiar si luni au continuat problemele.

Cauza incidentului: un zgomot imens

banca a vrut sa vada cum reactioneaza centrul de date in cazul in care izbucneste un foc. Avea un sistem de securitate pe baza de gaze inerte, denumit Inergen, potrivit reprezentantilor ING.

"Cand s-a eliberat gazul din butelii, prin mici gauri, acesta a iesit cu presiune mai mare decat ar fi trebuit si a generat un zgomot urias — ca suieratul unei locomotive cu aburi. Zgomotul genereaza vibratii, care au facut ca zeci de hard diskuri sa pice" a explicat Andrada Fiscutean pentru publicatia tech Motherboard.

Citeste reportajul complet pe Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.