Google a anuntat ca va schimba modul in care va livra update-urile menite sa imbunatateasca versiunile majore de Android.

Compania americana a publicat un post pe blog prin care anunta ca, odata cu noul Nougat, va schimba sistemul de actualizare a Android-ului. Astfel, imbunatatirile pentru Android 7.0 Nougat vor fi lansate regulat, cate unul in fiecare trimestru.

Pana acum actualizarile de Android aveau un program haotic de lansare. Fiecare versiune noua de Android era reparata si imbunatatita printr-un numar variabil de actualizari care erau lansate imediat ce se finaliza lucrul la ele.

Google urmareste ca prin aceasta schimbare sa puna ordine in felul in care este actualizat Android-ul. Un plan regulat si previzibil de update-uri ar ajuta, teoretic, si producatorii de smartphone-uri cu Android in livrarea catre utilizatori a update-urilor venite de la Google.

Planul cu patru update-uri trimestriale nu va elimina versiunea noua majora lansata in fiecare an. Cele patru actualizari vor avea rolul de elimina problemele si de a cosmetiza unele aspecte care nu arata sau functioneaza cum ar trebui.

Inainte de publicarea update-urilor trimestriale, acestea vor fi lansate pe canalul dezvoltatorilor, care vor putea testa actualizarile si realiza eventualele modificari necesare aplicatiilor proprii. Primul update trimestrial in versiune de test va fi lansat chiar in luna septembrie, urmand ca ulterior actualizarea sa fie trimisa catre producatori, relateaza News.ro.

Din pacate pentru utilizatori, aceasta noua strategie nu inseamna ca vor primi update-uri mai rapid si pe o perioada mai indelungata. In continuare, disponibilitatea actualizarilor este la cheremul producatorilor, iar la intarzierile de livrare contribuie si operatorii. Cu exceptia seriei Nexus.

Actualizarile de Android sunt o loterie. Nimeni nu stie in momentul in care cumpara un smartphone pe ce durata si cu cate luni intarziere urmeaza sa primeasca noile versiuni de Android. In cel mai bun caz, flagship-urile primesc update-uri, cu intarzierile de rigoare, pe o durata de doi ani. Sunt insa multi producatori, in special pe segmentul low-end, care nu furnizeaza niciun update.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

Segmentarea, mare problema a Android-ul despre Google evita sa vorbeasca si esueaza parca intentionat sa o rezolve, este deseori tinta glumelor venite direct din partea Apple, acolo unde si telefoane vechi de 4 ani primesc cea mai noua versiune de iOS. Ca nu functioneaza extraordinar, este alta discutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.