Business 1 Iulie 2016 15:45
Juriul din California a decis ca HP trebuie sa primeasca de la Oracle 3 miliarde de dolari pentru incalcarea unui contract.

HP spune ca Oracle a incalcat un aranjament privind dezvoltarea de software pentru serverele care aveau la baza chip-urile Intel Itanium, in timp ce Oracle zice ca Intel a precizat foarte clar in 2011 faptul ca chip-ul respectiv nu ar mai avea parte de dezvoltare pe partea de hardware si ca un contract pentru continuarea dezvoltarii de software pentru o perioada mai lunga de timp nu exista.

Verdictul dat de juriu vine la patru ani dupa ce judecatorul James Kleinberg a fost cel care a hotarat ca un contract a existat intre cele doua parti, ducand la situatia exprimata astazi in sala de judecata.

Oracle si HP nu au o istorie foarte buna. In 2010 CEO-ul Oracle a spus ca "este imposibil ca cele doua companii sa lucreze impreuna", dupa ce HP l-a dat in judecata pe Mark hurd pentru ca a acceptat pozitia de co-presedinte a Oracle. Decizia venit astazi nu va ajuta la inchegarea unor noi relatii de prietenie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.