Aparatele folosite pentru supravegherea copiilor, telefoanele fixe wireless si dronele sunt doar cateva dintre cele care ne pot lasa fara semnal la telefon.

Aparatele folosite pentru supravegherea copiilor, telefoanele fixe wireless si dronele sunt doar cateva dintre cele care ne pot lasa fara semnal la telefon. Echipamentele importate din afara tarilor europene folosesc frecvente care pe teritoriul Romaniei sunt destinate serviciilor de telefonie mobila asa ca ele blocheaza semnalul operatorilor. In ultimul an, Autoritatea de Reglementare in Comunicatii a identificat 59 de cazuri.

Laptopurile si telefoanele fixe importate din tarile asiatice, jucariile cu telecomanda din Statele Unite sau telecomenzile radio pot influenta semnalul de telefonie mobila 3G si pe cel de internet pe o distanta de jumatate de kilometru. Astfel, convorbile se intrerup, iar clientii operatorilor de telefonie nu mai pot folosi reteaua, relateaza DIGI24.

Cristin Popa, director executiv ANCOM: „Orice persoana care detine un echipament care utilizeaza o frecventa radio trebuie sa verifice daca are un marcaj. Denota faptul ca este conform standardelor europene si poate fi folosit oriunde in Europa”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.