Business 9 Iunie 2016 09:00
Procurorii DIICOT l-au retinut pentru 24 de ore si cer arestarea preventiva a lui Calin Tatomir, fostul sef al Microsoft Romania, care este acuzat, alaturi de alte persoane, ca facea parte dintr-un grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 12 milioane de lei.

Calin Tatomir a fost director general la Microsoft in perioada 2008 - 2010 iar numele sau apare in celebrul dosar privind licentele Microsoft.

In cursul zilei de marti, procurorii au dispus retinerea urmatorilor: ARSENIE VALERIU-CRISTIAN, HAUSER NORBERT, TATOMIR CALIN, STAN VALENTIN ALEXANDRU, GOLUMBEANU CEZAR-FLORIN, CRISTEA ROBERT-FLORIN si CALINESCU CRISTIAN precum si masura controlului judiciar pentru AIRINEI MARIUS, OPRISAN RAZVAN-MARIAN si DUMITRIU IONUT-RAZVAN, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

In urma a 15 perchezitii efectuate marti la locuintele a 11 inculpati au fost gasite si ridicate sumele de 60.320 euro, 1.126 dolari, 125.500 lei precum si 22 de monede de valoare.

Prejudiciul total adus bugetului de stat urmare derularii mecanismului evazionist este in cuantum de 11.420.912 lei, relateaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.