Business 2 Iunie 2016 09:20
Toyota negociaza achizitia a doua divizii de robotica ale grupului Alphabet, Boston Dynamics, creatoarea Cheetah, cunoscut a fi cel mai rapid robot patruped din lume, si Schaft, divizie condusa de doi fosti profesori universitari din Tokyo.

Reprezentantii Toyota au refuzat sa comenteze, cu exceptia faptului ca grupul si divizia sa Toyota Research Institute discuta in mod regulat posibile colaborari cu parteneri externi, pentru a crea vehicule tot mai bune si pentru a progresa in activitatile de cercetare si dezvoltare, potrivit publicatiei Nikkei, citata de Reuters.

Google a cumparat Boston Dynamics la sfarsitul anului 2013, cu intentia de a se implica puternic in robotica, dar a decis sa renunte la aceasta dupa ce nu a gasit o solutie rentabila pentru comercializarea tehnologiei.

Boston Dynamics este cunoscuta pentru robotii destinati armatei americane, intre care robotul biped Atlas si roboti patrupezi precum BigDog si Cheetah, potrivit portalului investors.com.

Toyota a anuntat crearea Toyota Research Institute in noiembrie 2015, cu activitati in domeniul inteligentei artificiale si a roboticii. Divizia de cercetare si dezvoltare are facilitati in Palo Alto, California, si Cambridge, Massachusetts, scrie NEWS.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.