Taxa de drum nu poate fi achitata nici la benzinarii, nici prin SMS, sambata, din cauza unor defectiuni tehnice la serverul care stocheaza datele, informeaza reprezentantii CNADNR care precizeaza ca in acest interval nu se vor emite amenzi pentru soferii surprinsi in trafic fara rovinieta.

Serverul CNADNR care stocheaza datele despre emiterea si monitorizarea taxei de drum nu functioneaza inca de sambata dimineata, astfel ca nu pot fi achizitionate roviniete nici de la benzinarii, nici achitate prin sms, anunta reprezentantii institutiei.

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania informeaza participantii la trafic ca astazi, 30.04.2016, in urma unor defectiuni tehnice survenite la sistemul informatic de emitere, gestiune si
monitorizare a rovinietei, achizitionarea acesteia, precum si plata taxei de trecere la podurile Dunarene (peaj), prin intermediul sistemului, sunt oprite", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Potrivit oficialilor CNADNR," pe perioada in care sistemul nu functioneaza, nu vor fi emise procese verbale de constatare a contraventiei pentru cei surprinsi in trafic fara rovinieta".

Pe drumurile nationale din tara noastra sunt functionale aproape 100 de camere prin care se poate verifica daca soferul a achitat taxa de drum, precizeaza MEDIAFAX.

Din cauza defectiunii tehnice, sambata, nu poate fi achitata nici taxa prin SMS la podul de la Fetesti, pentru ca plata acesteia functioneaza pe acelasi sistem ca cel al rovinietei. Totusi, soferii care trec pe la Podul Fetesti, au la dispozitie 24 de ore pentru a da mesajul pentru plata taxei, dupa momentul trecerii, astfel ca pana atunci poate sistemul va fi reparat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.