Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica prin care Dante International SA, care detine retailerul online eMag, preia PC Garage SRL.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Atat Dante International, cat si PC Garage desfasoara activitati legate de comercializarea cu amanuntul a produselor de larg consum.

Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa prezinte eventuale observatii sau puncte de vedere in legatura cu operatiunea de concentrare economica notificata.

PC Garage, un business infiintat in 2005 de antreprenorul Gabriel Vasile, a fost cumparat de antreprenorul Marius Ghenea in toamna anului 2009 pentru un million de lei, precizeaza MEDIAFAX.

eMAG, cel mai mare retailer online local - detinut de grupul Naspers din Africa de Sud (cu 76% din actiuni) si antreprenorul Iulian Stanciu, a inregistrat anul trecut in Romania un rulaj (vanzari proprii plus cele ale partenerilor din platforma marketplace) de 353 mil. euro, in crestere cu 14% fata de anul precedent. In 2014 rulajul a fost de 263 mil. euro, in crestere cu 41%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.