Utilizatorii romani care au ales planurile tarifare de baza pentru serviciile de roaming (Eurotarifele) vor comunica de la 30 aprilie in Tarile UE la aceleasi costuri ca in Romania, a anuntat miercuri ANCOM.

La aceste costuri operatorii pot adauga o taxa suplimentara de maxim 5 eurocenti/minut pentru apelurile efectuate catre statele membre UE si maxim 1,14 eurocenti/minut pentru apelurile primite. De asemenea, un mesaj text va fi taxat suplimentar cu cel mult 2 eurocenti, in timp ce accesul la internet cu maximum 5 eurocenti/MB (toate fara TVA).

La 30 aprilie 2016 intra in vigoare ultima etapa intermediara reglementata de Comisia Europeana inainte de eliminarea completa a tarifelor de roaming in interiorul Uniunii Europene de la 15 iunie 2017. "Daca un furnizor alege sa aplice o suprataxa, fie pentru toate serviciile in roaming (apeluri efectuate, apeluri primite, SMS trimise, date), fie doar pentru anumite servicii, suma dintre tariful national in afara retelei si suprataxa aplicata nu trebuie sa depaseasca urmatoarele tarife maxime reglementate: 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru apelurile efectuate, 0,06 euro (fara TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), respectiv 0,20 euro/MB (fara TVA) pentru traficul de date", anunta ANCOM, optrivit MEDIAFAX.

Utilizatorii de cartele preplatite trebuie sa incarce un credit suplimentar din care sa se deduca valoarea suprataxei pentru utilizarea serviciilor in roaming, pentru a putea beneficia de aceste servicii. Operatorii pot sa puna la dispozitia clientilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.