Verificarea e-mailului poate fi de cele mai multe ori o mare bataie de cap, insa nu trebuie sa fie asa. N-ar trebui sa petrecem foarte mult timp cautand prin miile de mailuri pe care le avem in casuta postala electronica. Chiar daca face parte din viata noastra de zi cu zi, verificarea e-mailului ar trebui sa fie un lucru la indemana oricarui utilizator.

Un studiu efectuat in 2013 arata ca oamenii petrec aproape 13 ore pe saptamana punandu-si e-mailurile in ordine. Nu este o statistica tocmai fericita, iar acest lucru nu ne ajuta daca ne dorim sa fim productivi si sa comunicam eficient. Tinand cont ca Gmail are in momentul de fata circa 1 miliard de utilizatori, noi am preluat cateva sfaturi de la cei de la Google pentru a veni in sprijinul dumneavoastra cu cateva sfaturi care va vor face utilizarea Gmail mult mai usoara.

In primul rand ar trebuie sa va dezabonati de la toate newsletterele care nu va intereseaza si sa le pastrati pe cele cu adevarat importante. Nu uitati ce Gmail este gratis, insa are o limita de spatiu de stocare de 15 gigaocteti.

Daca ai avut probleme in trecut cu securitatea casutei tale postale electronice, atunci ar fi bine sa verifici cine iti acceseaza contul si de unde. Pentru a vedea acest lucru mergi in partea de jos a paginii de web si in coltul din dreapta jos vei observa un text mic care afiseaza urmatorul mesaj: ,,Last account activity: X minutes ago.” Da click pe acel link si Gmail iti va arata adresa de IP, zona orientativa si tipul de dispozitiv pe care a fost accesat.

Poti face selectarea mai multor e-mailuri mai usoara, daca tii tasta ,,Shift" apasata in momentul in care iti alegi e-mailuri pe care le doresti.

Cautarea poate deveni mult mai usoara, daca vei folosi anumite ,,scurtaturi” puse la dispozitie de developerii Gmail. Spre exemplu, daca trebuie sa gasesti mai multe e-mailuri de la cineva si nu stii exact de la cine a venit poti folosi functia ,,OR”. Poti gasi atasamentele de care ai nevoie mult mai usor, daca le cauti dupa tipul de fisier de care ai nevoie. Foloseste ,,filename:jpg", daca esti in cautarea unei imagini in acest format sau ,,filename:doc", daca ai nevoie de un document scris in Office. Mai mult poti chiar sa gasesti e-mailurile care te intereseaza si dupa data, folosind ,,after:” si ,,before”. Spre exemplu ,,after:2015/11/30 before:2016/02/12. Mai multe poti afla cu usurinta de aici.

Citeste si:
Invata sa folosesti Gmail ca un expert: 7 trucuri geniale
Invata sa folosesti Gmail ca...

Poti sa folosesti mai multe casute, daca iti doresti sa te confrunti dis-de-dimineata cu e-mailurile necitite si cele primite peste noapte. Folosind aceasta caracteristica vei putea sa-ti observi e-mailurile necitite cu usurinta. Tot ce trebuie sa faci e sa mergi la Settings, sub butonul Inbos si sa selectezi ,,Unread First”.

Un atribut foarte important al Gmail este ca il poti folosi si offline. Este o extensie oferita de browser-ul Chrome de la cei de la Google si partea cea mai buna e ca nu iti ocupa deloc spatiu pe hard-disk. Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate va trebuie sa mergi in coltul din dreapta sus si sa apesi pe rotita. Acesta este meniul ,,Settings”. Va trebui sa dai click pe ,,Gmail Offline Tab” si sa lasi extensia din browser sa-si faca sincronizarea cu cu casuta ta postala electronica.

Citeste si:
9 lucruri pe care sa nu le scrii intr-un e-mail la locul de munca
9 lucruri pe care sa nu le...

Pentru a-ti putea face utilizarea chiar si mai facila, ar fi bine sa inveti sa folosesti scurtaturile din tastatura. In primul rand va trebui sa le activezi, daca nu ai facut-o deja. Oricum ar fi bine sa verifici. Mergi din nou in meniul ,,Settings” si sub butonul ,,General” vei gasi ,,Keyboard shortcuts”. Apasa pe ,,Keyboard shortcuts on” pentru a le putea folosi. Iti va fi mult mai usor sa-ti accesezi mail-ul zilnic folosindu-te de aceste comenzi simplificate. Cele mai importante pe care ar trebui sa le stii sunt: tasta ,,J” te va duce la mesajele mai vechi, tasta ,,k” iti va arata mesajele mai noi, tasta ,,e” iti va arhiva mesajele pe care le doresti, combinatia ,,shift+#” va sterge mesajele selectate de tine, tasta ,,/” te va duce direct la search bar, tasta ,,a” te va ajuta sa oferi un reply mai multor destinatari, iar apasand tasta ,,r” vei putea raspunde unei singure persoane.

Citeste si:
Decizie a Instantei Supreme: Concedierea se poate face si prin e-mail
Decizie a Instantei Supreme:...

Gmail iti ofera de asemenea ocazia de a programa ora la care vrei sa trimiti mesajele. Trebuie doar sa downloadezi aplicatia Boomerang Gmail plug-in pentru a putea programa un e-mail cu usurinta.

Acum poti scapa de rusinea unui e-mail trimis cuiva din greseala si te poti scapa de explicatii inutile. Tot ce trebuie sa faci e activezi optiunea ,,Undo Send” din meniul ,,Settings”. Mergi apoi la butonul ,,Labs" si acolo vei gasi optiunea pe care trebuie sa o selectezi.

Exista si o aplicatie care iti poate reaminti de faptul ca ai lasat un mai deoparte. Poate nu voiai sa-l citesti, asa ca ar fi bine sa folosesti aplicatia asta pentru a nu scapa din evidenta ta niciun eveniment important din viata ta. Instaleaza Snooze Your Email for Gmail si scapa de griji.

O ultima sugestie pe care ti-o pot eu oferi este sa-ti selectezi o mai buna spatiere, ca sa nu fii nevoit sa petreci foarte mult timp pana gasesti ceea ce te intereseaza.

Citeste si:
Sistemul informatic al Primariei Sectorului 1 a fost deblocat dupa...
Sistemul informatic al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.