Masinile vor genera fara costuri suplimentare 20% din continutul de afaceri al unei companii, robotii urmand sa inlocuiasca eficient forta de munca umana, iar atacurile cibernetice vor fi din ce in ce mai complexe si greu de decriptat, se arata intr-un studiu al companiilor Cisco si Brinel.

"Traim un efect de digitalizare a societatii. Asistam, deja, la o explozie in ceea ce priveste cantitatea de date si aplicatii. In 2015, la nivel global, au fost descarcate peste 180 de miliarde de aplicatii mobile. Pana in 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populatie de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate in silozuri de date, izolate si greu de folosit. Greu decriptabile vor fi si atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate si vor avea o raza de actiune mult mai larga", a declarat directorul general al Cisco, Dorin Pena, in cadrul Cluj Connectingday, cel mai mare eveniment de IT din Cluj-Napoca.

Directorul general al integratorului independent de sisteme Brinel, Marcel Borodi, sustine ca domeniul IT a devenit un accelerator al afacerilor, depasind stadiul de utilitate, scrie MEDIAFAX.

"IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde sa devina un ingredient miraculos al supravietuirii in noua etapa a schimbarilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, si in planuri diferite, iar fara un suport tehnologic adecvat, nu poti rezista. Daca nu te sincronizezi cu evolutia tehnologica, decizi ca nu vrei sa-ti mai continui activitatea in maxim trei ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care il fac functional pe termen lung, si a partenerilor care le pot sustine, devin decizii de importanta strategica", a spus Borodi.

Evenimentul Cluj ConnectingDay, organizat de Brinel si Cisco, a avut loc la Cluj-Napoca si a reunit peste 300 de profesionisti din IT si digital. Principalele teme abordate in cadrul conferintei au fost: performanta si simplitatea in centrul de date, securitatea cibernetica pentru dezvoltatorii de aplicatii si solutii, business intelligence, mobilitate sau securitate in Internet of Things (IoT), sau solutii pentru managementul activitatii academice.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.