Operatorii francezi Orange si Bouygues Telecom au anuntat ca discuta despre o posibila fuziune, in urma careia noul grup ar avea o cota de peste 50% pe pietele de telefonie mobila si fixa din Franta, potrivit Reuters.

Negocierile nu au o limita in ceea ce priveste timpul si, de asemenea, nu exista in prezent un angajament al partilor pentru un anume rezultat al discutiilor, potrivit unui comunicat al Orange.

Intr-un comunicat separat, Bouygues a informat ca a semnat cu Orange un acord de confidentialitate referitor la negocieri.

O sursa apropiata situatiei a declarat pentru Reuters, in luna decembrie, ca directorul general al Orange, Stephane Richard, a mentionat, in discutii cu board-ul si comitetul executiv, noi discutii cu Bouygues referitoare la viitorul diviziei telecom a companiei franceze. O tranzactie ar reduce numarul de operatori telecom din Franta de la patru, in prezent, la trei.

Companiile telecom din Franta duc un razboi al preturilor incepand din 2012, cand pe piata a intrat operatorul low-cost Iliad. In acest context au aparut, sporadic, informatii privind posibile fuziuni.

Bouygues a refuzat, in luna iunie, o oferta de 10 miliarde de euro pentru divizia telecom din partea Altice, actionarul majoritar al Numericable-SFR, scrie MEDIAFAX.

Saptamanalul Le Journal du Dimanche a scris ca Orange vizeaza achizitia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro, numerar si actiuni. Astfel, propunerea prevede ca Bouygues sa primeasca o participatie de 15% la Orange, evaluata la 8 miliarde de euro, si restul pana la 10 miliarde de euro in numerar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.