Motorul de cautare online Google marcheaza cea de-a doua zi a vacantei de Craciun printr-un logo special, insotit de textul "Sarbatori fericite!", si pune la dispozitia internautilor si un link care duce la pagina web Santa Tracker.

Pe santatracker.google.com, utilizatorii vizioneaza, joaca, exploreaza taramuri inzapezite. Ei il pot cauta pe Mos Craciun pe aeroportul de la Polul Nord, afla care sunt traditiile de sarbatori in diverse parti ale globului, pot avea acces in laboratorul de programe unde realizeaza personaje importante pentru sezonul invernal - reni si spiridusi - si, intre altele, se folosesc de punctele cardinale pentru a gasi cadouri.

Astfel, pe pagina web exista 23 de opriri in cautarea lui Mos Craciun. Cei care acceseaza acest site pot urmari videoclipuri animate de personaje amuzante, pot accesa jocuri care il au in centru pe Mos Craciun, cum ar fi "Unde este Mos Craciun", "Tunel de vant", "Orchestra elfilor" si "Casa lui Rudolph", si au la dispozitie si o "incapere" dedicata traducerilor.

Pentru cea de-a doua zi din vacanta de Craciun, artistul in materie de doodle-uri Robinson Wood a creat pentru Google un logo format din mai multe case inspirate din tehnica bricolaj, scrie MEDIAFAX.

In plus, utilizatorii motorului de cautare pot trimite, prin intermediul unui buton special, logoul Google spre a fi publicat pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter, dar si prin e-mail.

Google isi modifica logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. Doodle-urile sunt reprezentari ocazionale ale logoului afisat pe prima pagina Google (www.google.ro), care au acompaniat de-a lungul anilor cautarile online facute de utilizatorii din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.