Business 8 Iulie 2015 16:22
Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, intentioneaza sa anunte o noua runda de concedieri, pe langa restructurarea a 18.000 de mocuri de munca anuntata in 2014 pentru reducerea costurilor, potrivit unor surse citate de New York Times.

Grupul va reevalua in scadere valoarea fondului comercial la divizia de telefoane Nokia cu aproximativ 7,6 miliarde de dolari si va inregistra costuri de restructurare de aproximativ 750-850 milioane de dolari, a anuntat miercuri Microsoft. La sfarsitul lunii martie, Microsoft avea aproximativ 120.000 de angajati.

Concedierile se vor adauga unui program de reducere a numarului de angajati cu 18.000, anuntat in 2014. De la preluarea conducerii Microsoft in 2014, Nadella a cumparat producatori de software pentru dispozitive mobile si servicii cloud, renuntand la operatiunile care nu fac parte din strategia sa.

Surse citate de New York Times au declarat miercuri ca Microsoft intentioneaza sa anunte o noua runda de concedieri, pe langa restructurarea a 18.000 de locuri de munca anuntata in 2014 pentru reducerea costurilor.

Concedierile vor afecta angajatii diviziei hardware si alte parti ale companiei, inclusiv divizia producatoare de smartphone-uri cumparata de Microsoft anul trecut de la compania finlandeza Nokia, au spus sursele.

Reprezentantii Microsoft nu au putut fi contactati pentru comentarii. In iulie anul trecut, Microsoft a lansat una dintre cele mai ample restructurari a angajatilor din istoria industriei IT, desfiintarea a 18.000 de posturi, reprezentand 14% din totalul fortei de munca, pentru concentrarea pe serviciile cloud si pe aplicatiile destinate dispozitivelor mobile, scrie MEDIAFAX.

In luna iunie, Microsoft a anuntat ca Stephen Elop, fostul sef al producatorului de telefoane Nokia, si trei alti directori pleaca din companie. Microsoft urmeaza sa lanseze Windows 10 pe 29 iulie, prinul sistem de operare compatibil cu PC-uri, tablete si telefoane.

Citeste si:
Președintele Iohannis încurajează o prezență cât mai activă în...
Președintele Iohannis...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.