Business 4 Mai 2015 12:54
Apple a gasit o solutie pentru a opri declinul vanzarilor de dispozitive iPad inregistrat in ultimele opt trimestre si anume livrarea a milioane de astfel de aparate varstnicilor, pentru inceput in Japonia, urmand ca strategia sa fie extinsa in multe alte tari, relateaza MarketWatch.

In acest scop, Apple a incheiat un parteneriat cu IBM si Japan Post pentru ca 5 milioane de iPad-uri sa ajunga in posesia unor seniori japonezi pana in 2020. Directorul general al Apple, Tim Cook, a facut anuntul in aceasta saptamana, intr-un eveniment organizat special in acest scop, el explicand ca programul va ajunge si in multe alte tari in care guvernele se confrunta cu problema imbatranirii populatiei si cresterea costurilor cu asistenta medicala.

Dispozitivele iPad vor fi prevazute cu o serie de aplicatii dezvoltate de IBM destinate batranilor, cum ar fi functii de comunicare si aplicatii medicale si de monitorizare a starii de sanatate. Anuntul a fost facut la cateva zile dupa ce Apple a raportat o scadere de 29% a vanzarilor de iPad-uri, la 12,6 milioane de unitati, in trimestrul doi fiscal incheiat la 31 martie, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Scaderea a marcat al optulea declin trimestrial consecutiv al livrarilor de tablete iPad, de la 19,5 milioane de unitati in al doilea trimestru din 2013, contrastand cu cresterea vanzarilor de iPhone-uri, scrie MEDIAFAX.

La sfarsitul anului trecut, Apple a inceput sa creeze o noua piata pentru iPad, printr-un parteneriat cu IBM menit sa aduca iPad-uri si aplicati de business in companiile americane. In acest scop au fost create deja 22 de aplicatii destinate unor 11 industrii, cu obiectivul ca numarul aplicatiilor sa depaseasca 100 pana la sfarsitul anului 2015. Totodata, cele doua companii au dublat investitiile in tehnologie destinata domeniului sanatatii, avand ca tinta clientii seniori. "Am subestimat complet disponibilitatea si capacitatea varstnicilor de a adopta tehnologia", a declarat Rick Valencia, vicepresedinte al Qualcomm Life.

Potrivit unui studiu realizat de Pew Research in 2014, 60% dintre varstnici din SUA utilizeaza Internetul, iar trei sferturi dintre acestia o fac in fiecare zi. Aproximativ jumatate au declarat ca dispun de Internet de mare viteza. Apple se prezinta drept o companie care se adreseaza tinerilor avizi de tehnologie, dar Gary Kaye, director la portalul Tech 50+, destinat preponderent persoanelor cu varste de peste 50 de ani interesate de acest domeniu, a aratat ca Apple tinteste de mai multi ani aceasta piata, cu aplicatii accesibile.

Citeste si:
Black Friday 2019 la produse Apple - iPhone, iPad, Apple Watch
Black Friday 2019 la produse...

Tim Cook a afirmat in timpul prezentarii noului program ca iPad este incredibil de intuitiv si a dat-o ca exemplu pe Edythe Kirchmaier, care, la 107 ani, este cunoscuta ca cea mai varstnica utilizatoare de Facebook si iPad. Tableta iPad este cea mai buna optiune, intre produsele Apple, pentru utilizatorii seniori intrucat este suficient de mare pentru a se putea citi pe ea, suficient de mica pentru a fi transportata si suficient de inteligenta pentru a se conecta la Internet, a aratat Kaye.

Ross Rubin, analist la Reticle Research, considera ca, desi strategia Apple ar putea sa fie insuficienta pentru a inversa tendinta negativa a vanzarilor de iPad-uri, este totusi un pas in directia buna, avand in vedere cresterea ponderii varstnicilor in populatia mondiala.

Profitul net al Apple in trimestrul incheiat in luna martie a avansat cu 33%, la 13,6 miliarde de dolari, in timp ce veniturile grupului au urcat cu 27%, la 58 de miliarde de dolari. Veniturile Apple din vanzarile de iPhone-uri au crescut de peste doua ori, la 40,28 miliarde de dolari, depasind asteptarile analistilor, de 36,76 miliarde de dolari, dar incasarile aduse de iPad au scazut de la 7,61 miliarde dolari la 5,43 miliarde dolari.

Citeste si:
Studiu: Apple a devansat Google, devenind in acest an cel mai...
Studiu: Apple a devansat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.