Samsung Electronics urmeaza sa lanseze in martie doua noi versiuni ale smartphone-ului Galaxy, intre care un model al carui ecran se intinde si pe marginile laterale, au declarat miercuri surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Ambele telefoane vor avea carcase metalice si cele mai avansate procesoare ale Samsung, au spus sursele. Al doilea model, care va fi prezentat la Mobile World Congress din Spania, va avea doar ecran frontal. Ambele aparate vor fi prevazute cu ecrane de 5,1 inci, a spus una din surse.

Samsung a pierdut din cota de piata dupa ce aparatele cu ecrane mai mari ale Apple au realizat vanzari ridicate pe o piata creata de gama Galaxy S. In aceste conditii, cea mai mare companie asiatica din sectorul tehnologiei se foloseste de expertiza in domeniul ecranelor si cipurilor pentru a-si recastiga avantajul in domeniul inovatiilor si a revigora profiturile aflate in scadere in ultimele trei trimestre, scrie MEDIAFAX.

"Samsung are nevoie de un model cu o tehnologie noua pentru a opri cresterea iPhone si pentru a se distinge de ceilalti producatori. Cu toate ca Samsung continua sa introduca modele ieftine la nivel mondial, pentru a-si proteja cota de piata, viitorul model S este mai important pentru ca de acolo vin banii", a declarat Lee Sang Hun, analist la compania HI Investment & Securities in Seul.

Compania sud-coreeana a prezentat anul trecut primul sau telefon cu ecran cu fatete multiple Astfel, Galaxy Note Edge este prevazut cu un ecran de 5,6 inci care se prelungeste si pe latura dreapta a aparatului, astfel incat utilizatorii sa poata citi mesajele sau stirile si din lateral. Unul dintre cele doua modele care vor fi prezentate in martie va avea un ecran care va acoperi ambele laterale ale telefonului, au precizat sursele.

Reprezentantii Samsung au refuzat sa comenteze.

Noile telefoane, dezvoltate sub numele de cod "Project Zero", vor avea carcase metalice furnizate de BYD Electronic International, subsidiara a BYD, companie chineza detinuta partial de grupul Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett.

Samsung a pierdut la limita, in trimestrul trecut, pozitia de lider pe piata globala a aparatelor smartphone, fiind egalata de Apple. Ambele companii au livrat in trimestrul incheiat in decembrie 74,5 milioane de smartphone-uri, echivalente cu o cota de piata de 19,6%, potrivit estimarilor Strategy Analytics.

Citeste si:
iPhone 13 Pro Max vs. Galaxy S21 Ultra: pe care ar trebui să-l...
iPhone 13 Pro Max vs. Galaxy...

Aparatele iPhone 6 si 6 Plus au castigat teren in China, cea mai mare piata din lume, unde cumparatorii vor aparate cu ecrane mari care sa indeplineasca atat rolul de telefon, cat si de tableta. Din acest motiv Samsung a avut probleme in China, unde compania este concurata de producatorii chinezi Xiaomi si Lenovo Group, care ofera telefoane cu sistemul Android, utilizat si la dispozitivele Galaxy.

Samsung intentioneaza sa foloseasca la noile Galaxy S propriile microprocesoane, renuntand la cele fabricate de Qualcomm, care s-au supraincalzit in timpul testelor, au declarat luna trecuta persoane apropiate situatiei.

In ultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Samsung a scazut cu 27%, la 5.290 miliarde woni (4,8 miliarde dolari). Profitul operational al diviziei de telefoane mobile s-a redus cu aproape doua treimi, la 1.960 miliarde woni (1,8 miliarde dolari).

Citeste si:
Samsung lansează un smartphone pentru fanii BMW
Samsung lansează un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.