Opera va avea acces la o baza formata din 100 de milioane de utilizatori ai telefoanelor mai vechi produse de Nokia, in urma unui acord incheiat de compania norvegiana Opera Software cu Microsoft, care detine in prezent divizia de telefoane a Nokia, relateaza The Wall Street Journal.

Lars Boilesen, directorul general executiv al Opera Software, a declarat ca exista 100 de milioane de persoane care detin telefoane Nokia si care, in prezent, utilizeaza motorul de cautare Xpress Web al Nokia. Acestia urmeaza sa treaca la folosirea browser-ului Opera, potrivit intelegerii dintre cele doua companii. De asemenea, acordul presupune ca Opera Mini sa devina motorul de cautare implicit pe modelele mai vechi produse de Nokia, cum ar fi Asha. In luna aprilie, Microsoft a incheiat preluarea diviziei de telefoane a Nokia pentru 5,44 miliarde de euro.

Motoarele de cautare dezvoltate de Opera sunt preinstalate pe telefoanele mai ieftine, care sunt vandute in numar mare pe pietele emergente, cum este cazul Indiei. Popularitatea acestor telefoane se datoreaza posibilitatii de a comprima continutul text si video, ceea ce permite navigarea rapida pe internet, inclusiv acolo unde retelele sunt slab dezvoltate, scrie MEDIAFAX.

Boilesen a precizat ca India este cea mai mare piata pentru Opera, inregistrand un numar de 50 de milioane de utilizatori activi lunar. La nivel global, Opera are 350 de milioane de utilizatori activi lunar. Aplicatia Opera pentru telefoane este, de asemenea, a treia cea mai utilizata pe piata indiana, dupa Facebook si WhatsApp.

De asemenea, Boilesen a reafirmat estimarea privind rezultatele financiare pentru 2014. Opera anticipeaza venituri in valoare de 500 de milioane de dolari si un profit operational care se ridica la 210 milioane de dolari. In 2013, profitul inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari al companiei din Norvegia s-a ridicat la 86,6 milioane de dolari, iar veniturile s-au situat la 300 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.