Renault analizeaza micsorarea programului de lucru la fabrica din Flins, Franta, pentru a reduce productia anuala a unitatii la maximum 110.000 de automobile, fata de 145.000 in prezent, potrivit ziarului Les Echos.

Grupul francez, care detine Dacia, vrea sa renunte la unul dintre cele doua schimburi de lucru de la Flins, sustine publicatia franceza.

Renault a renuntat la aproximativ 2.500 de angajati din Franta in primul an de la semnarea unui "acord de productivitate" cu sindicatele locale, in vederea reducerii cheltuielilor. Compania a s-a angajat anul trecut ca va mentine productia in Franta, obtinand in schimb mai multe concesii de la sindicate, inclusiv cresterea programului de lucru al angajatilor, incetinirea cresterilor salariale si renuntarea la cel putin 7.500 de angajati pana in 2016, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Les Echos, conducerea fabricii de la Flins a anuntat sindicatele ca ar putea renunta la peste 400 de angajati cu contracte temporare de munca, implicati in productia modelelor Clio 3, Clio 4 si Zoe. Ziarul nu a preciziat sursele informatiilor si a subliniat ca Renault nu a luat inca o decizie. Totodata, Les Echos noteaza ca masurile pregatite la Flins nu ar trebui sa incalce acordul companiei cu sindicatele, care prevede cresterea productiei din Franta cu aproximativ o treime pana in 2016, la 710.000 de autovehicule pe an.

Renault a vandut anul trecut 2,628 milioane de autovehicule la nivel global, in crestere cu 3,1%, in timp ce veniturile companiei au avansat usor, la 40,9 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.