Nokia a obtinut avizul autoritatilor din China pentru vanzarea operatiunilor producatoare de telefoane mobile si alte electronice de consum catre Microsoft, tranzactie de 5,4 miliarde euro a carei perfectare a fost intarziata cu o luna.

Cele doua companii anticipeaza finalizarea tranzactiei in cursul lunii aprilie. Initial, incheierea vanzarii a fost programata pentru luna martie, insa a fost amanata dupa ce avizele antitrust din Asia au intarziat.

Nokia a anuntat marti, intr-un comunicat, ca Ministerul Comertului din China si-a dat avizul pentru tranzactia cu Microsoft, scrie MEDIAFAX.

Microsoft cumpara productia de telefoane mobile a Nokia si licentiaza un portofoliu de brevete de la grupul finlandez, sperand ca se va putea impune ca al treilea jucator semnificativ pe piata smartphone-urilor, dominata de Apple si Samsung Electronics. Nokia se va concentra in continuare pe dezvoltarea si productia de echipamente pentru retele telecom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.