Orange Romania va extinde, din 7 aprilie, reteaua telecom de generatia a patra (4G) in 90 de orase, reprezentand peste 45% din populatia tarii si, in premiera, operatorul va lansa in teste, in sase localitati, reteaua 4G+, care permite transferuri de date la viteze de pana la 300 Mbps.

"Din 7 aprilie, Orange Romania va utiliza integral tot spectrul de frecvente pe care l-a achizitionat in septembrie 2012. Romania este a noua tara din lume unde este prezenta o retea 4G+. Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ si primul din Romania", a declarat, luni, intr-o conferinta, directorul tehnic al operatorului, Stefan Slavnicu, transmite MEDIAFAX.

Din 7 aprilie, dupa intrarea in vigoare a licentelor obtinute in urma licitatiei din septembrie 2012, Orange Romania va extinde reteaua 4G, care devine disponibila pentru mai mult de 45% din populatia Romaniei. Prezenta in toate resedintele de judet, precum si in alte orase din Romania, tehnologia 4G va furniza clientilor din peste 1.000 de localitati viteze medii reale de descarcare (download) de 30 Mbps si incarcare (upload) de 15 Mbps.

"Impreuna cu noua gama de optiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps si upload de 30 Mbps", a spus Slavnicu.

In premiera in Romania, potrivit reprezentantilor operatorului, tot din 7 aprilie, Orange Romania va permite clientilor din sase orase sa testeze reteaua 4G+, care va permite viteze de transfer de pana la 300 Mbps pentru descarcare (download), utilizand echipamente de furnizate de producatorul chinez Huawei.

"Orange ii invita pe clientii care se afla in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara sa testeze noua tehnologie in magazinele Orange si incurajeaza producatorii sa aduca pe piata din Romania dispozitive compatibile cu aceasta tehnologie", a mai spus reprezentantul Orange Romania.

Incepand de luni, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de descarcare (download) de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populatie. Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse in abonament, din 7 aprilie, clientii vor putea alege una dintre optiunile noi dedicate.

Citeste si:
Orange montează un cablu submarin transatlantic ce va lega SUA,...
Orange instalează un cablu...

In plus, minutele nationale din noile abonamente Cangur si Pantera pot fi folosite pentru apeluri internationale catre retelele fixe si mobile din tarile Uniunii Europene, SUA si Canada. De asemenea, noii clientii care aleg abonamentele Pantera isi vor putea folosi minutele, mesajele scrise si traficul de internet in roaming prin optiunea Go Europe si vor face un nou pas catre o comunicare fara granite in interiorul spatiului european.

Totodata, clientii care aleg un abonament Pantera au acces la internet 4G si primesc gratuit inca o cartela SIM, pentru a folosi acelasi trafic de internet inclus in abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv - tableta sau modem.

"Prin serviciile de internet Orange 4G, disponibile in toate orasele mari din tara, Romania intra intr-o noua era digitala. Investitiile din ultimii ani sustin obiectivul nostru de a oferi beneficiile unei retele de internet performante, pe care clientii se pot baza, fie ca utilizeaza deja serviciile digitale sau ca urmeaza sa descopere avantajele acestora. In acelasi timp, vom cauta mereu cai prin care sa aducem cele mai noi tehnologii si sa le oferim ocazia sa le experimenteze, cum este acum cazul vitezelor de pana la 300 Mbps", a declarat directorul general al Orange Romania, Jean-François Fallacher.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.