In Germania, la Hanovra, s-a deschis ultima editie a celui mai mare Targ de Tehnologie Informatica din lume, CEBIT.

Principalele atractii ale acestui eveniment sunt robotii care imita miscarile umane sau ale animalelor sau cei care pot face operatii mai bine decat un chirurg. Vizitatorii Targului din Hanovra pot urmari de aproape toate activitatile noii generatii de aparate inteligente si pot interactiona cu robotii, potrivit ro.stiri.yahoo.com.

Un robot care imita miscarile unei maimute a fost una dintre suprizele celor care au dorit sa fie primii vizitatori ai Targului de la Hanovra. Expertii spun ca robotul are o mobilitate atat de mare, incat ar putea fi folosit in industria astronautica.

„Vrem sa vedem cum putem integra, de exemplu, o coloana vertebrala artificiala sistemului locomotor al unui robot cu patru picioare. De asemenea, vrem sa ii crestem sensibilitatea la nivelul picioarelor”, explica expertul in computere Daniel Kühn, conform digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.