Samsung Electronics va lansa pana in luna aprilie noul varf de gama Galaxy S5, care ar putea fi echipat cu o tehnologie de scanare a irisului utilizatorului, dupa ce Apple a introdus senzorul de amprenta digitala la modelul iPhone 5s, transmite Bloomberg.

Galaxy S5 va fi insotit de un nou accesoriu wireless care reprezinta "o evolutie" a ceasului inteligent Galaxy Gear, a declarat pentru Bloomberg Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei mobile a Samsung.

Cele doua produse vor fi lansate simultan, iar compania va creste totodata investitiile in marketing pentru tablete.

"Am anuntat noul smartphone varf de gama in prima jumatate a fiecarui an, in perioada lunilor martie si aprilie, si continuam sa avem in vedere o lansare in aceasta perioada. Atunci cand vom prezenta modelul S5, va puteti astepta la un succesor pentru Galaxy Gear cu functii mai avansate, iar designul in prezent prea voluminos va fi imbunatatit", a declarat Lee, potrivit MEDIAFAX.

Profitul Samsung a scazut in ultimul trimestru al anului trecut pentru prima data din 2011, la 7,8 miliarde de dolari, dupa incetinirea vanzarilor si cresterea bonusurilor oferite angajatilor. Vanzarile de smartphone-uri ale companiei au fost afectate pe segmentul premium de lansarea noilor modele iPhone, in timp ce piata modelelor mai ieftine este aglomerata de marcile chineze, care ofera calitate similara la preturi mai mici.

Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, cu aproximativ o treime din piata.

Lee a adaugat ca Samsung pregateste inca un accesoriu digital de purtat pentru acest an, fara a oferi alte detalii. Compania a inregistrat recent in Coreea de Sud un brevet pentru o pereche de ochelari care afiseaza informatii preluate de la un smartphone si permite utilizatorului sa preia apeluri telefonice.

Vanzarile actualului varf de gama Galaxy S4 au incetinit dupa ce Apple a lansat, in luna septembrie, modelele iPhone 5s si 5c. IPhone 5s este echipat cu un senzor care scaneaza amprenta utilizatorului, inlocuind parolele sau alte metode traditionale de securitate.

Astfel, Samsung ar putea sa livreze modelul S5 cu tehnologie de securitate bazata pe scanarea irisului, a afirmat Lee.

Un alt motiv pentru care vanzarile Galaxy S4 au dezamagit asteptarile unor consumatori ar putea fi designul, care seamana prea mult cu modelul anterior S3, a adaugat Lee.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

Ea a subliniat ca urmatorul model va fi diferit, fara a face alte precizari.

"Atunci cand am trecut de la S3 la S4, este partial adevarat ca utilizatorii nu au putut vedea mare diferenta intre cele doua produse din punct de vedere fizic, astfel ca reatia pietei nu a fost atat de semnificativa. Pentru S5, vom reveni la ceea ce stim mai bine sa facem", a explicat vicepresedintele Samsung.

Compania sud-coreeana a livrat in trimestrul al patrulea 91 de milioane de smartphone-uri, in urcare cu 4% fata de trimestrul al treilea, potrivit datelor KB Investment & Securities.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.