Anul 2014 ar putea aduce taxa pe Facebook si pe YouTube, pe principiul taxelor care se platesc in prezent la stat pentru detinerea unui televizor sau unui aparat de radio.

Masura ar putea prinde contur in Franta, unde Consiliul Superior al Audiovizualului s-a gandit sa taxeze aceste site-uri, dar si altele care produc continut. Raportul vorbeste despre modificarea unei taxe "culturale" pe care in prezent o platesc teatrele, institutiile de presa si providerii de Internet. Banii colectati, in jur de 1,3 miliarde de euro pe an, sunt destinati ajutarii industriei de film din Franta si productiilor TV autohtone.

Daca oamenii nu se mai duc la cinema si vad videoclipuri pe YouTube, de ce sa nu taxam si videoclipurile - spune raportul citat de yoda.ro.

Masura este parte dintr-un proiect mai amplu de a taxa tehnologia. In vara, presedintele francez Francois Hollande a sugerat o taxa de 1% pe tablete si smartphone-uri. Banii ar fi urma sa ia tot calea industriei filmului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.