Comisia Europeana va prezenta miercuri un pachet de propuneri legislative in domeniul telecomunicatiilor menit sa stimuleze competitivitatea in acest sector, una dintre masuri fiind eliminarea tarifelor de roaming pana in 2016.

Proiectul pe care presedintele CE Jose Manuel Barroso il va prezenta la Strasbourg pare a fi ultima initiativa legislativa importanta a Comisiei cu sanse de adoptare inainte de alegerile europene din mai 2014.

Comisia vrea simplificarea reglementarilor, imbunatatirea conexiunilor prin coordonarea mai buna a accesului la spectrul radioelectric pentru dezvoltarea serviciilor 4G, asigurarea accesului deschis la Internet prin impidicarea furnizorilor sa restrictioneze accesul la continut.

Masura emblematica a proiectului este eliminarea a costului suplimentar impus de operatori clientilor pentru convorbirile, mesajele text si transferurile de date din si catre strainatate, de pe aparate mobile. Plafoanele impuse de CE au condus deja la scaderea puternica a tarifelor de roaming, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.