Parintii prefera tot mai mult sa cumpere smartphone-uri pentru copiii lor care nu au implinit inca 12 ani, fapt care creste riscul ca minorii sa fie inselati pe Internet, atrag atentia specialistii Bitdefender, intr-un studiu derulat in cateva state din Europa si in SUA.

Potrivit sursei citate, in Romania, parintii cumpara telefoane inteligente pentru copiii lor inca de la varsta de sase ani, ceea ce creste riscul expunerii acestora la fraude prin SMS sau infectii cu virusi.

"Criminalii informatici stiu ca este mult mai probabil ca un copil sa cada in capcana jocurilor, a actualizarilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenintari. Iar pentru ca tot mai multi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor cauta sa exploateze acest lucru intr-un mod din ce in ce mai agresiv", explica Catalin Cosoi, sef de Strategii Securitate al Bitdefender, citat de economica.net.

Studiul realizat de Bitdefender, derulat pe mai mult de 2.000 de parinti din SUA, Romania, Spania, Franta, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia si Rusia, releva faptul ca majoritatea parintilor cumpara un dispozitiv cu Android pentru copiii lor cand acestia au intre 10 si 12 ani.

Vanzarile de smartphone-uri le-au depasit pe cele de telefoane simple


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.