Guvernul Statelor Unite a invalidat decizia prin care Comisia Internationala a Comertului de la Washington a interzis importul modelelor iPhone 4 si iPad 2 3G in urma unei actiuni intentate de Samsung Electronics, care sustine ca produsele Apple incalca un numar de brevete pe diverse tehnologii.

Reprezentantul SUA pentru Comert, Michael Froman, desemnat de presedintele Barack Obama sa evalueze cazul, a anuntat sambata ca interdictia pe importul iPhone 4 si iPad 2 3G din China este nefundamentata, deoarece brevetele se refera la tehnologii fundamenale pentru functionarea dispozitivelor mobile, transmite MEDIAFAX.

Astfel, guvernul american intervine pentu prima data din 1987 intr-o decizie de abitraj a Comisiei (International Trade Commission - ITC). Atunci, presedintele Ronald Reagan a rasturnat o decizie privind importul de chip-uri de memorie pentru computere produse de Samsung.

Decizia administratiei Obama ar putea descuraja viitoare litigii intre companii legate de drepturile de proprietate intelectuala pe diverse tehnologii. Apple si Samsung se judeca in 30 de tari, pe 5 continente, fiecare companie incercand sa obtina interdictii pe produsele rivale din considerente de incalcare a brevetelor de inventie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.