Business 2 Iulie 2013 12:40

Senatul Romaniei se gandeste la posibilitatea introducerii unei "carti de identitate pentru internet", fara de care nu s-ar mai putea accesa anumite tipuri de continut audio-video.

Senatul Romaniei are in vedere introducerea unei "carti de identitate pentru internet", ca metoda de a limita accesul minorilor la continutul audio-video neadecvat, scrie economica.net.

Aceasta ar urma sa contina doar varsta posesorului si ar putea fi folosita ca un permis de acces pentru anumite tipuri de continut audio-video pe baza unui cod de acces personalizat.

Propunerea apare intr-un raspuns acordat de Senatul Romaniei Comisiei Europene, care sondeaza statele membre cu privire la situatia din industria audiovizuala.

"Senatul considera ca, din pacate, in momentul de fata, verificarea varstei (utilizatorilor de internet - n.red.) nu se poate face, in mod real, fara identificarea persoanei. Si, facand abstractie de problema protectiei minorilor, identificarea persoanei poate naste ingrijorari cu mult mai mari decat problema pe care incearca sa o rezolve. Totusi, s-ar putea imagina o "carte de identitate pentru internet", care sa contina doar date privitoare la varsta. In plus, ar putea exista posibilitatea de a verifica, prin softuri securizate si specializate in protocoale de tip Skype, varsta utilizatorului", se arata in raspunsul Senatului Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.