Abonatii operatorilor de telefonie mobila vor avea aceleasi tarife pentru convorbiri, indiferent in ce tara a Uniunii Europene se afla.

Uniunea Europeana se pregateste sa voteze asupra unor modificari majore in industria telecomunicatiilor. Taxele de roaming pentru convorbiri, SMS-uri si acces la Internet ar putea sa fie abolite cu totul, in cele 27 de state membre. Obiectivul final este crearea unei piete singulare de telecom in Europa.

Proiectul a fost votat joi, pentru a putea fi aprobat pana la alegerile europene din mai 2014 si apoi aplicat pana din iulie 2014.

"Au cazut de acord ca anul viitor trebuie sa scapam de aceste taxe", a declarat o sursa din Brussels pentru The Telegraph.

Operatorii de telefonie mobila au de pierdut, insa europarlamentarii argumenteaza ca in cele din urma va fi spre beneficiul lor aceasta schimbare, din moment ce abonatii isi vor folosi mai mult mobilele in strainatate, mai ales pentru a sta pe Internet, ceea ce se evita pana acum datorita facturilor prea mari care-ti ajung acasa dupa ce te-ai intors din vacanta.

"Exista in jur de 100 de operatori in Euroa si doar patru in SUA. Nu este sustenabil daca vrem sa investim intr-o singura piata. Europa are mai putine retele 4G decat Africa in momentul de fata. Obiectivul nu este consolidarea, ci unificarea pietii. Daca asta inseamna ca vom avea mai putini operatori dar mai puternici, este recomandabil", a continuat sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.