Gigantul internetului Google a inlocuit denumirea "Teritoriile palestiniene" cu "Palestina" pe pagina sa www.google.ps, o schimbare acuzata de Israel dar salutata de conducerea palestiniana.

Aceasta modificare a intervenit in data de 1 mai, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al grupului american, Nathan Tyler.

"Schimbam denumirea 'Teritoriile palestiniene' in 'Palestina' in toate produsele noastre. Consultam o serie de surse si autoritati pentru numele tarilor. In accest caz, urmam ONU, Icann (autoritatea de reglementare in domeniile pentru internet, n.r.) ISO (Organizatia internationala de standardizare, n.r.) si alte organizatii internationale", a explicat acesta.

Purtatorul de cuvant al ministerului israelian de externe, Yigal Palmor, si-a exprimat regretul pentru aceasta decizie. "Aceasta schimbare ridica intrebari legate de motivele din spatele acestei implicari surprinzatoare ale unei societati private in politica internationala, si de o maniera controversata", a spus el, pentru AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.