Organizatia FairSearch, reprezentand 17 companii, intre care Microsoft si Nokia, a transmis o plangere catre UE privind pozitia dominanta a Google pe piata sistemelor de operare pentru smartphone-uri, prin intermediul programului Android, potrivit Bloomberg.

Sesizarea face parte dintr-o campanie de a determina UE sa amendeze sau sa schimbe comportamentul Google, proprietarul celui mai mare motor de cautare online din lume, scrie MEDIAFAX.

UE ar trebui sa investigheze "comportamentul inselator al Google pentru blocarea concurentei" pe piata dispozitivelor mobile, cu scopul "de a-si consolida controlul asupra datelor de pe internet ale consumatorilor".

"Google isi folosesste sistemul de operare Android pe post de «cal troian» cu scopul de a-si pacali partenerii, de a monopoliza piata dispozitivelor mobile si de a controla datele consumatorilor. Esecul de a lua masuri va face incuraja Google sa repete abuzurile de pozitie dominanta, in contextul orientarii tot mai puternice a utilizatorilor catre platforme mobile dominate de Android", a afirmat un avocat al FairSearch.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.