Noul sediul al companiei Apple, din Cupertino, ar putea costa 5 miliarde de dolari potrivit ultimelor calcule

Probabil unul dintre ultimele visuri ale lui Steve Jobs inainte de a muri, sediul a fost prezentat pe 7 iunie 2011 si arata ca o adevarata farfurie zburatoare, scrie adevarul.ro.

Steve Jobs a prezentat atunci planurile pentru campusul cu patru etaje, organizat ca un inel, cu o suprafata totala de peste 260.000 de metri patrati, cu o dimensiune cu doar o treime mai mica decat Pentagonul. De asemenea, una dintre dorintele lui Jobs era sa planteze pe toata suprafata copaci, intr-o zona unde sunt acum numai parcari.

„Avem o sansa sa construim cea mai buna cladire de birouri din lume. Cred ca studentii la arhitectura vor veni aici ca sa o vada”, a declarat Jobs, potrivit Bloomberg Businessweek.

Din 2011 pana acum, bugetul pentru cladirea lui Jobs a crescut de la 3 miliarde la 5 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate proiectului. Acest lucru ar insemna ca Apple ar depasi suma cheltuita pentru noul World Trade Center din New York, adica 3,9 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.