Cererea globala de telefoane mobile a crescut in mod semnificativ in 2012. Anul trecut, in premiera, un numar mai mare de smartphone-uri decat telefoane mobile standard au fost vandute in perioada Craciunului.

Aceasta tendinta pozitiva se datoreaza preturilor la smartphone-uri din ce in ce mai atractive. O serie de caracteristici premium noi au contribuit si ele la stimularea vanzarilor de aparate din gamele de pret mediu si de top. Acestea sunt concluziile GfK pentru piata telecom pregatite pentru Mobile World Congress 2013 din Barcelona.

Potrivit comunicatului de presa emis de GfK, in 2012, cererea de smartphone-uri a crescut la nivel global cu 56%, la 720 de milioane de dispozitive vandute. In acelasi timp, piata de telefoane mobile standard a scazut cu 14%, la 886 milioane de euro. In cele din urma, cu toate acestea, vanzarile globale de telefoane mobile de catre retaileri au crescut anul precedent cu 7%.

Cererea pentru smartphone-uri este in crestere accentuata in special in China. In 2012, cresterea de la an la an a vanzarilor a fost de 34 procente in Europa, in timp ce in China, Hong Kong si Taiwan vanzarile au crescut rapid cu 133%. In 2012, doua din trei telefoane vandute in aceasta regiune au fost smartphone-uri.

Pe langa faptul ca piata chineza inregistreaza cele mai mari rate de crestere, ea detine si cea mai mare pondere de smartphone-uri din piata globala a telefoanelor mobile. In Europa, doar aproximativ 50% din vanzarile de telefoane mobile sunt datorate smartphone-urilor. Telefoane mobile standard continua sa domine in America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.