Google risca noi investigatii si "o masura punitiva" din partea autoritatilor europene de reglementare, pentru ca nu a respectat un termen limita pana la care trebuia sa arate cum va alinia politica in domeniul confidentialitatii datelor la reglementarile UE.

Compania "nu a oferit niciun raspuns precis si eficient" la recomandarile UE in domeniul protejarii datelor, se arata intr-un comunicat al Comisiei nationale pentru IT si libertati civile din Franta (CNIL).

Autoritatile de reglementare din UE sunt hotarate sa actioneze si sa continue investigatiile si "masurile punitive ar trebui sa aiba loc in cateva luni", potrivit CNIL, care a condus ancheta in numele autortatii europene de protectie a datelor.

Google, operatorul celui mai mare motor de cautare la nivel mondial, se confrunta cu investigatii ale autoritatilor de reglementare din intreaga lume, in conditiile in care lanseaza noi servicii, iar concurenta cu Facebook pentru utilizatori si publicitate se intensifica, scrie MEDIAFAX.

Google a lansat anul trecut un un set omogen de politici ale companiei pentru peste 60 de produse, starnind critici din partea autoritatilor de reglementate, ingrijorate ca datele clientilor nu sunt protejate suficient.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.