Ministerul Transporturilor propune majorarea castigurilor angajatilor CNAIR cu 37,8% in acest an, pana la 4.889 lei brut.

Angajatii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea castiga lunar, in medie, 4.889 lei brut in acest an, cu 37,8% mai mult fata de anul trecut, in timp ce bugetul alocat cheltuielilor salariale ar putea creste cu 40,5%, pana la 401 milioane de lei.

Aceste propuneri aparintr-un proiect de hotarare de guvern, lansat in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor.

In plus, numarul salariatilor ar putea fi majorat cu 7,3% in acest an, pana la 7.324, iar suma alocata bonusurilor s-ar tripla, pana la 72,8 milioane de lei.

Veniturile estimate pentru acest an ar putea inregistra un avans de 9,6%, pana la 5,37 miliarde de lei.

Cheltuielile totale ar putea inregistra un avans de aproape doua ori mai mare decat veniturile, 18,3%, pana la 5,36 miliarde de lei.

In aceste conditii, profitul brut estimat pentru acest an ar scadea cu aproape 98%, de la 396 milioane de lei anul trecut, la 8,9 milioane de lei in acest an, transmite Ziare.com.

Marti, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a amenintat cu demiterea pe directorii directiilor regionale de drumuri si poduri din cadrul CNAIR, in timpul unei sedinte de urgenta, in cazul in care va sesiza probleme pe care acestia nu le-au rezolvat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.