Decizia amenzii de 750.000 de lei aplicata de ASF catre NN Pensii, cea mai mare din istoria autoritatii de supraveghere, a fost luata cu unanimitate de voturi, intr-o sedinta extraordinara, convocata joi, 13 aprilie, la care au participat, din considerente logistice, 7 din cei 8 membri ai Consiliului ASF, au precizat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii.

'Subiectul nu a fost pe ordinea de zi de miercuri si nici nu era posibil (interventia NN Pensii a aparut in public miercuri). Deciziile se iau pe baza unor analize din sector si incadrarea corespunzatoare in prevederile legislatiei in vigoare; aceasta analiza s-a facut miercuri dupa amiaza si joi dimineata', au mai precizat oficialii ASF. De cealalta parte, intrebati daca vor face o plangere, reprezentantii NN Pensii au declarat: 'inca analizam situatia'.

Ion Giurescu, vicepresedintele ASF, a declarat joi, in conferinta de presa in care a anuntat amenda istorica de 750.000 de lei aplicata NN, ca 'nu comenteaza declaratiile politice ale nimanui', intrebat fiind cum comenteaza faptul ca amenda vine dupa ce Liviu Dragnea, seful PSD, a solicitat ASF, miercuri seara la Antena 3, sa sanctioneze foarte dur NN Pensii.

"Nu am treaba cu declaratiile politice ale nimanui. Rolul meu nu este sa comentez asemenea lucruri. Vreau sa va spun ca, de ieri (n.a miercuri, 12 aprilie), inainte sa apara aceste declaratii, eu convocasem Consiliul de Administratie pentru a avea discutii pe acest subiect. L-am convocat in jurul pranzului", a declarat joi, 13 aprilie, Ion Giurescu.

In replica, dupa anuntul sanctiunilor aplicate de ASF, oficialii NN Pensii au precizat joi:

"Consiliul de administratie al NN Pensii a avut astazi (n.a joi, 13 aprilie) o intalnire cu reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), ulterior careia a luat la cunostinta din media despre masurile stabilite de autoritate in legatura cu mesajul de informare transmis de companie in data de 11 aprilie 2017 catre clientii care au declarat adresa de e-mail. Asteptam decizia oficiala a ASF si ne aratam toata deschiderea si colaborarea in demersurile ulterioare acesteia, urmand sa stabilim si sa le comunicam in cel mai scurt timp directiile de actiune ale NN Pensii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.