Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta ca a luat act de ramanerea definitiva, prin neapelare, a hotararii nr. 132/16.02.2017, privind deschiderea procedurii de faliment impotriva societatii Carpatica Asig, aflata in faliment, si ca va demara efectuarea platilor catre creditorii de asigurari ai societatii.

FGA mentioneaza ca sentinta a fost emisa de Tribunalul Sibiu Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal si publicata in Buletinul Procedurilor de Insolventa nr. 4791 din data de 09.03.2017, potrivit Digi24 care citeaza Agerpres.

"Potrivit legii, art. 266, alin. 2 din Legea nr. 85/2014, sunt intrunite conditiile pentru ca FGA sa poata demara efectuarea platilor catre creditorii de asigurari ai Carpatica Asig SA — in faliment — care au dosare aprobate la plata de catre Comisia Speciala a Fondului. In vederea incasarii indemnizatiilor/despagubirilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata Fondului in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 08.06.2017 sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior, potrivit legii, art 14. alin (1) din Legea nr. 213/2015. De asemenea, conform legii, FGA mai poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna pana la data 18.05.2017", se afirma in comunicat.

FGA precizeaza ca, pana la 23 martie 2017, a primit de la potentialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig 16.372 de cereri de plata, inclusiv cereri de plata pentru dosarele de dauna nou deschise de FGA, precum si 11.338 de cereri de deschidere dosare dauna. Fondul a preluat 27.270 dosare de dauna de la Carpatica Asig.

Institutia reaminteste potentialilor creditori de asigurari ai companiei Carpatica Asig ca, potrivit legii, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar catre petentii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Potentialii creditori de asigurari ai Carpatica Asig pot depune, atat electronic, cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata sau cereri de deschidere dosare de dauna. Formularele sunt disponibile si online, precizeaza FGA.

Citeste si:
Divorțul dintre Andreea Bălan și George Burcea s-a terminat...
Divorțul dintre Andreea Bălan...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.