Bursa de Valori Bucuresti (BVB) reprezinta puntea intre antreprenorii in cautarea finantarii pentru afaceri si investitorii care au banii necesari antreprenorilor, arata compania intr-un comunicat remis 9AM.ro.

Listarea la bursa reprezinta unul din cei mai importanti pasi din viata unei companii care doreste sa obtina capital pentru dezvoltare. BVB iti prezinta aici lista tarifelor percepute pentru listarea unei companii.

Pentru Piata Reglementata, tariful aplicat emitentilor de instrumente financiare (companiilor) pentru procesarea dosarului de listare este de 1.200 de lei. Acestui cost i se adauga un tarif de admitere la tranzactionare care poate varia de la 3.600 lei la 21.000 lei, in functie de valoarea capitalurilor proprii. Pornind de la acest indicator, listarea unei companii pe acest segment de piata al bursei poate costa, in aceasta etapa, intre 4.800 lei si 22.200 de lei. Dupa primul an de listare, se percepe un tarif de mentinere la tranzactionare pe Piata Reglementata. Acesta este variabil si se calculeaza dupa o formula specifica.

Pentru AeRO, segmentul dedicat companiilor mici si mijlocii aflate in cautare de finantare pe piata de capital, costurile sunt chiar mai mici. Astfel, tariful de procesare este de 250 lei, iar cel de admitere este de 700 lei. Prin urmare, costurile efective percepute de BVB de listare a unei companii pe segmentul AeRO sunt de 950 de lei. In ceea ce priveste tariful de mentinere la tranzactionare pe piata AeRO, acesta este de 2.000 de lei pe an si sa plateste din primul an de activitate.

Toate tarifele mentionate mai sus sunt aplicate exclusiv de catre BVB. Sumele nu includ tarifele percepute de alte entitati (ASF, brokeri, etc.) sau TVA. In prezent, pe Piata Principala activeaza 86 de companii, iar pe AeRO sunt listate 275 de companii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.