​Salariul minim brut pe economie se va majora cu 16% de la 1 februarie 2017, iar angajatorii care nu vor creste remuneratiile corespunzator vor fi amendati, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern initiat, joi, de Ministerul Muncii.

Astfel, salariul minim brut va creste de la 1.250 de lei la 1.450 de lei. Proiectul mai trebuie aprobat de Guvern si publicat in Monitorul oficial pentru a ptea intra in vigoare.

"Incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,000 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, reprezentand 8,735 lei/ora", se arata in proiectul de hotarare de guvern semnat de noul ministru al Muncii, Olguta Vasilescu.

"Stabilirea salariului de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de munca in care salariul minim este stabilit sub cel mentionat in prezenta hotarare de guvern, in masura in care, potrivit legii, fapta nu constituie infractiune", mai prevede proiectul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.