ING Groep, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anuntat luni ca intentioneaza sa concedieze 7.000 de angajati, in special in Belgia si Olanda, si sa investeasca masiv in platformele sale digitale, pentru a economisi anual 900 milioane de euro (un miliard de dolari), pana in 2021, transmit Bloomberg si Reuters.

Deciziile vin pe fondul presiunilor cu care se confrunta institutia din cauza cerintelor autoritatilor de reglementare privind capitalul si a ratelor scazute ale dobanzilor, scrie Agerpres.

In urmatorii cinci ani, ING Groep va investi 800 milioane de euro in platformele sale digitale si va aloca un miliard de euro pentru acoperirea costurilor legate de concedieri.

Si Commerzbank AG, a doua mare banca din Germania, a anuntat joi ca va concedia aproape 10.000 de angajati, mai mult de o cincime din totalul fortei sale de munca, si va suspenda plata dividendelor, conform procesului de reorganizare demarat de noul director general Martin Zielke.

La sfarsitul lunii iunie, ING avea pe plan global 51.833 de angajati.

Directorul general al ING, Ralph Hamers, vrea sa transforme banca intr-o banca orientata pe Europa si vrea sa extinda activitatea de creditare catre consumatori si companii in afara pietei domestice, pe masura ce dobanzile extrem de reduse si cerintele organismelor de reglementare in materie de consolidare a capitalului risca sa reduca profitul.

ING Bank ofera servicii bancare unui numar de peste 34 milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.