Fenomenul de marketing devenit universal a luat tara noastra cu asalt. Cum ne pregatim pentru Vinerea Neagra a cumparaturilor?

Implementat oarecum cu forta in Romania, Black Friday reprezinta o oportunitate pentru companii, dar si pentru clienti sa ajunga mai aproape de produsele preferate.

De ce a aparut Black Friday?

Reprezentantii companiilor comerciale au observat ca vanzarile cresc cu cat reducerile sunt mai mari, clientul oricand dorind sa salveze cativa bani in plus pentru a mai putea cumpara si altceva. Neputand avea permanent reduceri, acestia au apelat la strategia de ”reduceri masive”, unde o data pe an fac lichidare de stoc cu preturi extrem de mici, care totusi sa le asigure un profit minim. Beneficiul este de amebele parti, astfel incat clientul pleaca acasa cu un produs pe care si-l dorea la un pret mult mai mic, iar comerciantul nu ramane cu el pe stoc pe o perioada nedeterminata. Acest obicei anual le asigura si un profit mai mare in perioada de sarbatori, atunci cand obiceiul datului de cadouri este pastrat cu sfintenie de toata lumea.

De ce e important sa ne pregatim de Black Friday?

Retailerii din Romania, mai ales cei din mediul online, ofera promotii peste promotii la produsele lor, insa cei mai mari dintre ei vor avea reduceri reale si substantiale la produse de interes pentru romani (televizoare, calculatoare, scule, unelte samd). De aceea, ar fi bine sa stim exact cand incepe promotia, cand se termina si ce produse vor fi scoase la vanzare cu aceasta ocazie.

Este important sa va mentineti informati si sa pastrati un ochi pe produsul preferat, astfel incat sa nu ramaneti fara bani de Black Friday si sa va para rau ca ati ratat o reducere mare.

Intr-acelasi timp este bine sa evitati sa faceti cumparaturi pentru lucrurile de care nu aveti nevoie. S-ar putea sa va stricati bugetul pentru cadourile de Craciun. Sau, cine stie, le cumparati chiar de Black Friday!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.