Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia institutie de credit dupa active din sistemul local, anunta ca a incheiat primul semestru al anului cu un profit net de 458,3 milioane lei si venituri de 1,41 miliarde lei, cu aproape 50% peste rezultatul raportat in acelasi interval al anului trecut.

”Rezultatul financiar include impactul unor tranzactii nerecurente (Visa Europe, provizioane suplimentare generate de Legea Darea in plata), cu un impact brut pozitiv de aproximativ 11 milioane lei in rezultatul bancii”, potrivit raportului publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Activele BT sunt in valoare de 47,89 miliarde lei, creditele nete insumeaza 25,8 miliarde lei, iar resursele de la clienti, 39 miliarde lei.

„Avem o baza solida, capitaluri proprii foarte consistente, crestere organica si focus pe noi segmente de business - corporate banking, microfinantare si industrii creative”, comenteaza presedintele Consiliului de Administratie al BT, Horia Ciorcila.

Numarul de operatiuni derulate prin conturi BT a crescut cu aproape 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar ritmul de crestere al veniturilor din comisioane operationale a fost tot de 15%;

Banca Transilvania a acordat in primele sase luni ale anului 75..000 de credite noi (retail, IMM si corporate). Clientii proveniti de la Volksbank Romania au optat pentru peste 55.000 de produse oferite de Banca Transilvania.

Totodata, creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 9,17% din totalul portofoliului de credite al BT.

Raportul credite/depozite este la 66% la sfarsitul primului semestru din 2016, portofoliul de carduri a ajuns la 2,64 milioane, iar numarul tranzactiilor cu carduri a crescut cu aproape 25% fata de 30 iunie 2015.

Cota de piata a bancii privind volumul tranzactiilor cu carduri este de aproape 20%, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.