Asteptarile ministrului Finantelor au fost depasite, valoarea anuntata initial fiind multiplicata de 7 ori.

Presedintele BVB, Lucian Anghel, a deschis alaturi de Dacian Ciolos, Anca Dragu si alti invitati sedinta de tranzactionare a titlurilor de stat "Fidelis Centenar".

"Acum circa o luna la Guvern, pe 7 iulie, lansam subscriptia pentru aceste titluri, a doua editie organizata de Guvern si va amintiti ca ne exprimam speranta de a obtine rezultate mai bune ca anul trecut. (...) Ne aflam la o luna de zile de la lansarea subscriptiei, (...) iar acum avem peste 20.000 de persoane care au participat la acest proces. Este, din punctul me de vedere, un succes. (...) Felicit echipa ministerului, Bursa si pe toti cei implicati in acest proces.", a declarat premierul Dacian Ciolos la sediul BVB din Bucuresti.

Lucian Anghel a invitat-o apoi pe ministrul Finantelor pentru o scurta prezentare a initiativei.

,,Acum patru saptamani lansam aceasta emisiune de titluri de stat pentru populatie cu ceva strangere in suflet. Aveam emotii.", a declarat Anca Dragu la evenimentul de inchidere a subscriptiei publice pentru programul aniversar Fidelis Centenar.

Ministrul Finantelor a aratat si faptul ca prin aceasta initiativa au fost atrasi la bugetul de stat 735.264.000 de lei, 20.185 de persoane fizice contribuind la aceasta suma prin cumpararea titlurilor de stat.

Anca Dragu a mai aratat si faptul ca 124 de persoane au cumparat un singur titlu de stat, si acestia fiind eligibili pentru cele 100 de premii a cate 1.000 de lei acordate printr-o tragere la sorti in 2018.

Un alt lucru foarte interesant este reliefat de faptul ca pentru acest program si-au manifestat interesul atat tinerii elevi sau studenti (165 de investitori), cat si persoanele cu varsta cuprinsa intre 90-100 de ani (23 de investitori).

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti incurajeaza tranzactionarea acestor titluri de stat, intrucat investitia este sigura si valoarea lor poate creste.

Tot cu acest prilej, Lucian Anghel, a cerut public ca cel putin 15% din Hidroelectrica sa fie listata la Bursa, dupa privatizare. El a mentionat si faptul ca statul nu-si va pierde pachetul de actiuni majoritar, insa doar printr-o "listare a unei companii mari de tipul Hidroelectrica va putea Romania sa-si castige statutul de piata emergenta". Premierul nu a oferit niciun raspuns.

Citeste si:
România a produs un număr record de mașini în 2022: peste 509.000...
România a produs un număr...

Presedintele ASF a dat si el un semnal de alarma cu privire la nevoia unei restructurari a Bursei de Valori Bucuresti, intrucat rezultatele nu sunt chiar pe masura asteptarilor, iar masurile luate nu avantajeaza dezvoltarea companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.