Business 1 Iulie 2016 11:45
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este incantata sa anunte ca 15 companii listate pe Piata Reglementata folosesc Sistemul Informational de Raportare a Emitentilor (IRIS) pentru a transmite si publica raportarile curente si periodice pe site-ul www.bvb.ro.

IRIS ofera emitentilor un mecanism la cele mai inalte standarde internationale pentru o difuzare publica rapida si eficienta a rapoartelor si anunturilor catre investitori, analisti si distribuitori de date de pe piata.

Cele 15 companii sunt: Banca Transilvania (TLV), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Transelectrica (TEL), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG), Transgaz (TGN), Electrica (EL), SIF Banat Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF 5).

Pana in acest moment, Romgaz, Transgaz si Fondul Proprietatea au transmis si publicat primele raportari folosind sistemul IRIS.

Platforma are ca scop standardizarea formatului de raportare si cresterea gradului de transparenta a pietei prin asigurarea unui sistem de comunicatii sigur si fiabil pentru publicarea si distribuirea rapoartelor emitentului intr-un format text (HTML). In practica, acest lucru inseamna ca informatiile furnizate de emitenti vor fi integrate intr-un format accesibil imediat pentru prelucrarea datelor. Prin lansarea platformei IRIS, BVB va oferi un canal dedicat de informare pentru companiile listate pentru a comunica cu piata intr-un mod rapid, transparent si fiabil.

Sistemul de raportare IRIS a fost dezvoltat de echipa BVB si va fi implementat treptat, de catre toate companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti. BVB va oferi tuturor companiilor listate training-uri, asistenta individuala si o perioada de testare pentru a se asigura familiarizarea cu platforma, toate in scopul de a oferi o tranzitie usoara la noul sistem de raportare. La finalul procesului de implementare, IRIS va inlocui toate formele existente in prezent de transmitere a rapoartelor catre operatorul de piata.

Implementarea platformei IRIS are ca scop alinierea pietei de capital romanesti la cele mai bune practici ale pietelor internationale privind raportarea si comunicarea cu investitorii, precizeaza BVB intr-un comunicat remis 9AM.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.