Business 9 Iunie 2016 09:40
163.000 de persoane din sistemul sanitar vor beneficia de cresteri salariale, in urma aprobarii, miercuri, de catre Guvern, a ordonantei de urgenta pentru salarizarea in sistemul public. Majorarile pentru medici sunt cuprinse intre 294 si 914 lei.

Astfel, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii:

medicul primar gradatia 5 va avea o crestere de 914 lei,
medicul specialist gradatia 5 - 557 lei,
medicul rezident anul VI-VII - 746 lei,
medicul rezident anul III - 294 lei,
medicul rezident anul I - 312 lei

De asemenea, pentru medicii rezidenti s-a majorat plafonul de la care se acorda bursa de rezident pana la 4.749 lei, mentinandu-se valoarea lunara a bursei de 670 lei, relateaza ziare.com.

Totodata, pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar au fost stabilite salarii de baza pe functii, grade, trepte profesionale si gradatii diferentiate pe unitati clinice, unitati neclinice, servicii de ambulanta si structuri de primiri urgente, anatomie patologica si medicina legala.

"In termeni practici, aceasta masura vrea sa stimuleze ocuparea posturilor in unitati unde se constata deficit de personal. Vorbim despre sectiile sau compartimentele cu paturi de ATI/TI si de transport neonatal. Personalul din aceste unitati va fi inclus in capitolul serviciilor de ambulanta si compartimentelor de primiri urgente si va primi salarii de baza mai mari", precizeaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.