Business 31 Mai 2016 15:49
Cand vine vorba de plata online in rate, romanii aleg sa achite, in medie, dublu fata de suma alocata printr-o tranzactie digitala integrala.

Astfel, potrivit NETOPIA mobilPay, circa 750 lei este suma medie achitata online in rate anul trecut. Potrivit datelor companiei, majoritatea platilor digitale cu cardul de credit sunt realizate de Black Friday, iar cei mai multi romani opteaza pentru achizitii in 12 rate.

Valoarea totala a tranzactiilor in rate procesate de NETOPIA mobilPay, anul trecut, a cumulat circa 10% din totalul sumelor procesate cu cardul bancar de companie, iar cele mai multe au fost inregistrate in noiembrie, luna e-commerce-ului, cand toti retailerii online desfasoara campanii promotionale de Black Friday, scrie Business Magazin.

Totusi, desi in noiembrie se fac cele mai multe cumparaturi online in rate, tot atunci se inregistreaza si cele mai mici valori medii ale platilor in rate, un motiv fiind tendinta consumatorilor de a opta pentru cat mai multe rate, majoritatea pe durata unui an de zile.

„Datele analizate arata un comportament de consum normal, intanit in randul pietelor de e-commerce cu evenimente de sales importante. De Black Friday se fac majoritatea achizitiilor costisitoare, fie ca vorbim de produse IT, electrocasnice sau mobilier. Clientii aleg sa faca astfel de cheltuieli intr-un anume moment al anului, le bugeteaza pe 12 luni si, cu ocazia aceasta, lichideaza si linia de credit”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator al NETOPIA mobilPay

In ceea ce priveste orasele din tara in care se fac cele mai multe achizitii online in rate, peste 50% dintre ele se inregistreaza in Capitala, urmate de Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Brasov, fiecare cu o pondere de maximum 5%.

Cele mai multe achizitii online cu cardul de credit se fac pentru produse tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion si produse cosmetice, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Românii care găzduiesc ucraineni vor fi remunerați cu 70 de...
Românii care găzduiesc...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.