Business 25 Mai 2016 09:20
Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, a avut ratingul retrogradat de Moody’s, care a spus despre creditorul german ca se lupta cu provocari in a-si realiza restructurarea.

Ratingul datoriilor negarantate a fost retrogradat la Baa2 de la Baa1, potrivit unui anunt al Moody’s. Acesta plaseaza ratingul cu numai doua nivele deasupra ”junk”. Depozitele pe termen lung ale bancii au fost retrogradate de asemenea de la A3 la A2, potrivit Bloomberg, citat de MEDIAFAX.

”Performanta Deutsche Bank pe parcursul ultimelor trimestre a fost slaba, iar schimbarile substantiale operationale, inclusiv scaderea continua a dobanzilor si incertitudinea macroeconomica vor reprezenta provocari puternice pentru firma”, a anuntat Moody’s.

John Cryan, CEO al Deutsche Bank, planuieste o restructurare a bancii, insa a nimerit intr-o perioada nefasta pentru investment banking, cu o scadere a volumelor de tranzactionare si incertitudine economica, ceea ce se traduce la reticenta din partea investitorilor, precum si dobanzi negative in mai multe tari din Europa si Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.