Business 9 Mai 2016 13:30
Actiunile Rompetrol au fost suspendate de la tranzactionare la BVB incepand cu ora 9:42, dupa ce procurorii DIICOT au pus sechestre de 3 miliarde de lei pe actiunile rafinariei Petromidia si pe conturile unor persoane fizice.

Pe 7 aprilie, China Energy Company Limited a semnat acordul de preluare a 51% din actiunile KMG International, actionarul principal al Rompetrol Rafinare, cucerind astfel o pozitie extrem de importanta in sectorul energetic, o piata de 30 de miliarde de euro anual in Romania.

Dosarul este disjuns dintr-o cauza trimisa in instanta in anul 2006, in care a fost judecat omul de afaceriDinu Patriciu, alaturi de alte persoane.

KazMunaiGaz International, OilField Business Solutions si SC Rompetrol Rafinare sunt introduse ca parti responsabile civilmente in acest nou dosar, reprezentantii societatilor fiind citati la sediul DIICOT pentru audieri marti, 10 aprilie, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.